Péče o oči

Jak tento mód funguje?

Přestože vaši simíci můžou kdykoli nosit módní brýle, s tímto módem však mohou být diagnostikováni s očními vadami a vyžadovat tak speciální péči o oči. 

Pravidelné prohlídky u očního lékaře, brýle a kontaktní čočky mohou pomoci objevit a následně zmírnit tyto problémy. V některých případech lze podstoupit také laserovou operaci očí.

Pojištění zraku

Váš simík a celá jeho rodina jsou automaticky zařazeni do pojištění zraku, pokud má alespoň jeden simík (ve věku Mladý dospělý až Důchodce) v domácnosti práci. Pokud někdo práci ztratí, rodina ztrácí své pojištění. Pojištění lze znovu získat po nástupu do zaměstnání. Pojištění poskytuje 40% slevu na oční prohlídky a operace.

Zdraví očí

Simíkům bude náhodně přiřazena skrytá vlastnost, která určí jejich zrak - někteří simíci budou mít dobrý zrak, jiní špatný zrak. Bez ohledu na předem určený zrak se u všech simíků časem zrak zhoršuje, zejména s přibývajícím věkem. Aktivity jako práce na počítači, sledování televize, používání tabletu, čtení a pletení mohou přispět ke zhoršení zdraví očí. Vitamíny z Péče o zdraví mohou být využity k udržení zdraví očí!

Oční prohlídky a zákroky

Simíci se mohou na oční prohlídku objednat jednou za 21 dní. Tato možnost je k dispozici v nabídce Adeepindigo na telefonu a ve stejné nabídce je také možnost Jít k optometristovi. Po objednání lze se simíkem na prohlídku vyrazit okamžitě, případně to odmítnout a vyrazit později. Možnost vyrazit na vyšetření je aktivní po dobu 3 dní, poté je třeba si schůzku domluvit znovu. 



Na své první návštěvě u optometristy budou simíci vyšetřeni a pokud mají oční vadu, budou na ni upozorněni. Pokud potřebují korekci zraku, dostanou možnost pořídit si kontaktní čočky nebo brýle. Brýle pro své simíky můžete vybrat skrze CAS (Tvorba simíka). Pokud zvolíte kontaktní čočky, můžete stále používat brýle, ale během návštěvy nebudou vybrány. Mladí dospělí a Dospělí simíci se mohou rozhodnout zda podstoupí laserovou operaci očí k trvalé korekci krátkozrakosti a dalekozrakosti, pokud jsou pro ni způsobilí.

Stavy očí

Jsou zde čtyři dostupné stavy očí. Ti se špatným zrakem mohou být krátkozrací nebo dalekozrací. Budou zažívat období závratí, rozmazaného vidění, únavy očí a bolestí hlavy. Simíci mají šanci, že budou způsobilí na laserovou operaci očí, při dosažení věku Mladý dospělý nebo Dospělý. Simíci, kteří získají způsobilost k tomuto zákroku, obdrží oznámení a mají 14 dní na naplánování a provedení operace.

U simíků může dojít k vážnějším očním vadám: Zelený a šedý zákal, první je častější u Důchodců a druhý u Dospělých a Důchodců. Šedý zákal lze léčit ambulantně, pokud se zhorší - Simík, jehož šedý zákal se zhorší, obdrží oznámení o možnosti zákroku. Bude mít 14 dní na naplánování a provedení operace. Tento zákrok léčí také dalekozrakost nebo krátkozrakost, pokud je u simíka přítomna. Zelený zákal lze léčit (nikoliv však vyléčit) pomocí očních kapek, které jsou k dispozici po kliknutí na simíka.

Děti a Teenageři mají možnost onemocnět zánětem spojivek, který je obvykle virového původu a jednoduše je třeba nechat jej proběhnout (2-3 dny). Během toho budou potřeby Hygieny a Zábavy klesat rychleji. 

Společenské aktivity a náladovky

Vaši simíci si mohou stěžovat na špatný zrak, pokud ho mají, a na své brýle. Pokud nosí brýle, mohou se jim ostatní posmívat nebo si je kvůli brýlím dobírat. Simíci se také mohou chlubit svým dobrým zrakem, pokud ho mají. Váš simík se občas může potýkat s únavou očí nebo bolestmi hlavy v závislosti na aktivitách, zraku a vadě očí.


Instrukce ke stažení

Tento mód je kompatibilní se Soukromou praxí nebo Kouskem života. Vyžaduje především základní hru The Sims 4, není tedy třeba jiných dodatků.

Vyžadované módy:

Kde jej stáhnout?

Čeština se bohužel nenachází přímo v dodatečném módu. Je třeba stáhnout jak překlad od nás ze SimFileShare, tak i originální mód ze stránek autorky. Za překlad děkujeme Lailoně.

Autorka:

Překlad:
   

Komentáře

  1. nejnovější verze modu nefunguje s překladem.Mám ho ve složce na prvním místě,a bohužel to nejde,stejně tak zubní péče,po aktualizaci modu nefunguje překlad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za upozornění, nicméně došlo k řadě novinkám proto bude překlad aktualizován až budou přeloženy nové stringy. ;)

      Vymazat
  2. Měla bych dotaz! :-) Po přidání modu do hry se mi přestanou zobrazovat možnosti když kliknu na jakéhokoli simíka, když kliknu na cokoli jiného třeba telka, židle atd. vše jde. Pouze simík na simíka nefunguje. Nevíte co s tím? :-( Hru jsem zkoušela několikrát s i bez tohoto modu a vždy když byl mod tak to nešlo. Děkuji! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V sekci instrukcí ke stažení je zmíněn mód General Pie Menu, který tento problém řeší. ;)

      Vymazat

Okomentovat