Reálný porod


Jak tento mód funguje?

Tento mód přidává do hry možnost realistického porodu ať už v podobě přirozeného porodu či porodu císařským řezem. V průběhu přirozeného porodu váš simík dorazí do nemocnice až jim praskne voda, pak projdou několika fázemi porodu a mohou v nemocnici zůstat až po dobu 2 dní. Budete si moci zvolit aplikaci epidurálu a z něj pak získají i určité náladovky. Pro urychlení porodu můžete provádět určité aktivity. Císařský řez je mnohem rychlejší způsob jak přivést na svět nového simíka či siminku. Budoucí rodič totiž přeskočí prvotní fáze porodu a vyrazí na sál hned, jakmile začne epidurál působit.

Jakmile se váš těhotný simík dostane do prvního trimestru, objeví se jim v telefonu možnost zavolat porodníka. Tuto akci budete muset provés vždy, když váš simík otěhotní.
Pokud chcete, aby vašeho simíka do nemocnice někdo doprovázel, musíte se jich nejdříve zeptat. Počítejte ale s tím, že pouze simíci,  kteří mají vysokou míru přátelství nebo střední míru romance, přijmou vaši žádost. Pokud si své rozhodnutí rozmyslíte, musíte je opět požádat, aby vás nedoprovázeli.
Jakmile se porod přiblíží, vyberte "Mít dítě v nemocnici" a ujistěte se, že jste zvolili i svůj doprovod. Těhotný simík automaticky získá 2 dny volna z práce, abyste zajistili, že váš doprovod automaticky do práce nevyrazí, klikněte na něj a zvolte možnost "Vzít si rodičovskou dovolenou". Pokud tato interakce správně proběhla, získáte upozornění.
Jestliže jste zvolili jako způsob porodu Císařský řez, musíte zvolit jednoho z porodníků a zvolit možnost "Požádat o epidurál". Ten musí začít správně fungovat, než pošlete vašeho simíka na operaci. Hned zabere pouze na 60%, pokud se něco pokazí, prostě požádejte vašeho porodníka o výměnu epidurálu.
Jakmile se nový simík narodí, budete muset sami zvolit možnost jít domů.

Konflikty & Požadavky

Pro funkčnost tohoto módu je vyžadováno rozšíření Hurá do práce. 

Tento mód má pravděpodobný konflikt s módem od LittleMsSam - Birth certificate mod, a jakýmikoliv dalšími módy, které přidávají CC operační přístroje, ty totiž způsobují, že se simík nebude moci dostat k přístroji a následně vám vyhodí výjimku.

Možné chyby

Je možné, že se při porodu v nemocnici malé simátko neobjeví v postýlce. Jedná se o chybu hry, která nebyla opravena, tento mód ji částečně opravuje tím, že děťátko alespoň není neviditelné, místo toho má v batolecím stavu jinou barvu kůže než rodiče. Ale nebojte, barva se opraví jakmile vyroste do batolete, kdy převezme pleť rodiče.
Pokud požádáte porodníka, který drží v rukou nějaký předmět, o kontrolu otevření či o epidurál, tato interakce občas způsobí výjimku. Občas se simíci zaseknou v průběhu přirozeného porodu, pokud se to stane, shift-klikněte je a obnovte.

Cheaty & Dodatky

Pokud se chcete zbavit cenzury, můžete buď použít HříšnéTouhy nebo pro 18- tento mód. Pokud Shift-kliknete na operační přístroj, zobrazí se vám několik cheatů, které můžete zapnout. Můžete změnit styl použití operačního přístroje a cheat "Plně otevřít" umožní vašemu simíkovi hned porodit.

Tento mód by měl správně fungovat i s módy Domácí porod a Vodní porod.

Kde jej stáhnout?

Samotný mód stáhnete na stránkách autorky, překlad poté přímo od nás ze SimFileShare.

Naposledy aktualizováno 22.08.2023

Komentáře

  1. Bude aktualizace překladu?

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mě zajíma aktualizace překladu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překlad je již aktuální ;) V rámci beta překladu (článek naleznete na úvodní stránce), je reálný porod a řada jiných módů aktuální k tomuto měsíci.

      Vymazat
  3. Vaše čeština je bohužel neaktuální, jak už jsem psala i ve formuláři. Bohužel žádná reakce. Chápu, že to může trvat déle, a je samozřejmě skvělé, že tuto možnost vůbec poskytujete. Nicméně mod rozšířený o nové možnosti, které ale nejsou přeložené, je poněkud o ničem. ;) Doplňte prosím překlad interakcí souvisejících s kojením.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumíme vzniklé situaci s chybějící částí překladu, avšak z důvodu nedostatku aktivních překladatelů a kontrolorů, se většině překladům věnuje student VŠ v rámci Beta překladů (článek na webu), čímž možnost aktualizovat překlady každý měsíc odpadá. ;) Pokud byste znala někoho, kdo může a rád by pomohl, budeme jen rádi když se ozve na našem Discord serveru.

      Vymazat
  4. jak to mám nainstalovat?

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojte, chtěla bych se zeptat, zda bude aktualizace překladu? Moc děkuji za vaši práci! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aktuální překlad je měsíc starý ale je v plánu jej brzy aktualizovat 😊 Pokud to však spěchá lze si stáhnout překlad od uživatele Repli na Patreonu, v opačném případě je třeba počkat až se beta překladatel vrátí z dovolené.

      Vymazat
    2. Ne, to nespěchá, jen jsem se chtěla zeptat :) Ať překladatel užívá dovolenou! :)

      Vymazat
  6. Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli bude v blízké době aktualizace překladu, prosím? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na překladu se pracuje, bohužel z nedostatku lidí a času se to táhne. Aktuálně je beta překladatel (viz Beta překlady) zaneprázdněn posledním ročníkem VŠ tudíž nelze říci kdy aktualizace vyjde.

      Pokud byste však věděli o lidech, kteří by rádi aktivně překládali a mají zápal a dostatek času, klidně jej odkažte na náš web ;) V mezi čase můžete zkusit překlad módu Reálný porod od uživatele Repli na Patreonu.

      Vymazat
  7. Zdravím, mohu se zeptat jak vyřešit problém s českým jazykem k tomuto módu? Přidala jsem ji do složky mods společně s tímto modem ale česky to vůbec není. Všechno je v AJ. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď před název toho souboru s překladem dejte vykřičník, anebo pokud už tam je, tak ho naopak smažte. Mně se to osvědčilo už mnohokrát.

      Vymazat

Okomentovat