Kousek života

Mód od autorky jménem KawaiiStacie, který do hry přidává kousek života - reálné interakce jako péči o pleť a tělo, sociální sítě, různé večírky, dramatický školní systém i online nákupy paruk i oblečení.

Co vše tento mód nabízí?


Změnu vzhledu simíků
The Sims bohužel neobsahuje mnoho proměn vzhledu během hraní, tento mód jich nabízí hned několik:
- Uplakané oči, když je simík smutný
- Červenání se při flirtující náladě
- Zrudnutí při ztrapnění
- Červené tváře při opilosti
- Jasně viditelné akné
- Chybějící zuby
- Špinavé ruce při nedostatečné hygieně
- Rány po soubojích

Systém osobnosti - Personality System
Přímo v módu je obsaženo 16 různých osobnostních typů, které vaši simíci mohou získat. Generují se automaticky, ale můžete je vašim simíkům nastavit i ručně. Každý osobnostní typ má ve hře i svůj vlastní popis, takže ho nemusíte hledat na internetu.
Tyto typy ovlivňují společenský život vašich simíků, jejich emoce, dovednosti, záliby a koníčky, autonomii a kariéru. Simíci se také začnou cítit nesví, pokud se nebudou moct několik dní bavit svými koníčky.
Jak si nastavit vlastnost? V nastavení SOLu, které se vám objeví při kliknutí na simíka, máte možnost ji nastavit. Neklikejte víckrát a počkejte chvíli, než se to načte. Pokud se tato možnost neobjeví, napište nám ;)

Změna názvu emocí
Tento mód přepisuje zesílené emoce a dává jim nová, zajímavější jména (objevíte je všechny?).


Menstruační cyklus, opilost, akné a péče o pleť
Buďte v barech opatrní. Za pomoci Kousku života se totiž můžou vaši simíci nepěkně opít. A co by to byl za ženský život bez menstruace? I ona může příčinou změny nálad nebo vzniku akné. Pravidelná péče o pleť však může všem simíkům pomoci od jakýchkoli nedokonalostí a akné. Je doporučováno používat pleťové masky alespoň jednou týdně. Pokud však za ně nechcete příliš platit, používejte sprchu či vanu víckrát denně. 


Ztráta zubů, mobilní aplikace, typy těl a nemoci
Vašim simíkům mohou odteď v dětství nebo při jedení vypadávat zuby (au). Při kliknutí na vašeho simíka se vám také objeví nová možnost aplikací, které vám pomohou se naučit určitou dovednost. Kdo by se nechtěl učit tím, že kliká do telefonu, že?
Dávejte pozor na nejistotu. Simíci se teď mohou cítit nejistě z toho, jak vypadají, chválit a urážet postavy ostatních. Nově také simíci mohou chytit infekce, bolesti hlavy, horečky, teploty, ale třeba i neštovice (pochytáte je všechny?).

Paměť a vzpomínky
Kousek života vám pomůže nezapomenout důležité kousky vašeho života. Chcete celý život vzpomínat na svou první pusu s osudovou láskou? Tak ať!

Systém večírků, lepší telefony a více možností při woohoo
Znáte to. Když chcete na párty, musíte si ji i uspořádat. Už to vypadá, že vás nikdo nemá rád... ale! Kousek života přináší možnost, kdy vám budou chodit pozvánky. Prostě najednou jste in, smiřte se s tím. 


S lepšími telefony budete mít přístup k sociálním médiím a dalším vymoženostem. Budete moci získávat různé zprávy od přátel, rodiny i milenců, přičemž jim můžete poslat vlastní zprávu, na kterou vám budou odpovídat. Zároveň máte možnost získat i více možností při woohoo.
Můžete taky se svým simíkem rozjet kariéru influencera, vyberat si jednu z několika značek, které můžete propagovat a následně nabírat fanoušky!

A to se vyplatí!

Nechcete některé části módu?

Celý mód je vám plně přizpůsobitelný. Je rozdělený do mnoha složek, které stačí smazat ke zmizení části módu.

Kde tento mód seženete?
Autorka nespojuje překlady, proto si pouze překlad můžete stáhnout od nás buď na SimFileShare či z Patreonu a samotný mód na autorčině stránce. Pokud jste již předtím měli někdy stažený soubor s češtinou, smažte ho. Nepřidávejte ani nenahrazujte novým překladem.

Spolu s tímto módem je doporučováno užívat Explore mód od stejné tvůrkyně. Umožní, že se interakce pozvánek (když vám jiný simík zavolá, že chce s tím vaším trávit čas), opravdu stanou. Vyrazí pak sami na manikúru, kroužky nebo třeba do lázní.


Stránka tvůrkyně módu:

Veřejný překlad:

Naposledy aktualizováno 06.02.2023